smilla

(klicka på den lilla bilden för att se större version)

Ville visa denna otroligt gulliga bild på min kusin som
jag tog på julafton. Är hon inte för söt?

årets sista dag

Efter ett långt besök på solbacken letande efter partyhattar. Så kom Martine med den briljanta idén att vi skulle fixa ett par hellokitty hattar till nyårshattar. Det har vi alltså suttit och pysslat med ett tag. Snigga va? Haha, nu är nästan allt fixat till ikväll, jag tror det blir grymt! LÄS NÄSTAN. Har nästan panik, vet absolut inte vad jag ska ha ikväll. Slutar nog med att vara naken. Haha skämt osido, men det ska nog lösa sig:)

hej farmor och farfar



Kan säga förklaringen till klippet ovan: Det var alltså 03, jag och min bror skulle skicka en videohälsning till våran farmor och farfar i Stockholm. Haha, härligt resultat eller hur;)? Lägg märke till Oskar då han säger att vi har fått ganska många fiskar och blir sur då han får veta att mormor fått mer fiskar än han, HAHA;)
.
Ingen som helst uppdatering idag pga. av min dator som fortfarande krånglar... Åh, jag blir så sur! Har hur som helst spenderat 6 timmar på leoslekland idag med tvillingarna och Julia. Sjukt kul! Känner mig nästan som en 7åring igen. Under kvällen har vi suttit och planerat inför morgondagen, det blir nog grymt! Vad ska ni hitta på:)?


brors dator = ingen bild

Får skylla uppdateringen på att min dator inte riktigt vill samarbeta, men pappa håller på den den för fullt för att få den fungera normalt igen! Sitter alltså på min brors dator nu, och det förklarar varför ni inte får någon bild. Efter vi fikat så såg jag och brudarna två filmer, sedan tog vi på oss allt varmt vi hade hemma för att gå ut i snön. Det var alltså alldeles kolsvart ute och gick ut i skogen. Vi la oss i snön och tittade upp mot stjärnorna och pratade om allt mellan himmel och jord. Älskar sånt! När vi väl kom in så fick vi besök av två andra riktigt härliga brudar. Kan säga att det blev massor med skratt och dans! Haha, godnatt med er!

pepparkakor och te

Efter en liten fotopromenad med Magda och Julia, så överraskade jag dom med lite fika. Jag fick dåligt samvete eftersom jag hade dragit ut dom när det var så kallt. Så när vi väl kom in så tvingade jag på dom massor med kläder. Haha.

-

Sen undrar jag vad ni tycker om det där med fototips? Borde jag fortsätta med det? Isåfall vad vill ni veta för något? Vad var bra  och dåligt!? Behöver få veta!


vitbalans

(på bilden ser ni skillnaden på de olika inställningarna)
-
Det många har problem med är vitbalansen när man fotar inomhus under glödlampor, lysrör osv. Själv märker jag det ofta aldrig när jag väl tar bilderna, utan märker det efteråt när jag lagt in bilderna på datorn vilken kan vara väldigt enerverande. Ofta när jag misslyckas med vitbalansen så får jag en blåaktig ton eller lite gulaktig ton. Då är vanligtvis kameran inställd på automatisk vitbalans. Det brukar fungera bra ute, men inte alls lika bra inomhus. Jag tänkte berätta hur du kan göra ifall du vill undvika problem med vitbalansen.
-

1. Välj någon av de förinställda vitbalansinställningar som redan finns i kameran. Det är bara att gå in på vitbalansmenyn som förkortas WB på canons systemkameror. Vet inte om det är samma förkortning på nikon, annars är det bara att läsa manualen(som man får med när man köper kameran) så kan man läsa mer om vitbalans där! Men under WB så väljer du vitbalans. Ifall du ska fota under lysrör så finns det förinställda inställningar där för just då lysrörs ljus, det får färgerna att bli mer verkliga och realistiska. Du kan även välja vitbalans för utomhus fotografering, tex molningt, skugga, dagsljus.

-

2. Fota i RAW- format! Då behöver du inte oroa dig för vitbalansen när du fotar i överhuvudtaget. Eftersom du kan ändra vitbalansen på bilden, efter bilden är tagen. Då öppnar du bilden Adobe photoshop camera RAW eller i andra RAW program.

-

RAW är alltså ett bildkvalitetsläge som sägs vara mycket skarpare och lättare att hantera men tar dock mycket större plats än vad en bild som är fotad i JPEG format gör.

-

Jag kan säga att detta inlägg tog ett tag att skriva eftersom jag inte riktigt är van att dela med mig av såkallade fototips. Och egentligen är jag ingen riktig höjdare på att förklara heller. Men jag hoppas att ni förstod och kan ta del av det här!


?

Flera av er ville se fototips, mer bilder osv. Det kan ni visst få. Mer uppdatering var det också någon som sa. Uppdateringen har inte varit speciellt bra på sistone på grund av min ''bloggtorka''
. Ska vi säga såhär? Ni får mer uppdatering i utbyte att ni kommenterar mer? Låter det bra;)? Lägger in något fototips eller liknade ikväll.
.
Haha, kom hem för en timme sen. Har under dagen varit på stan för några ärenden. På stan träffade jag brudarna, och helt spontant så hängde jag med dom på bio. Vi hade salongen för oss själva! God only knows vad som hände där inne;)

börjar få en såkallad - bloggtorka


mys

Nu ska jag hoppa ner i badet, tända lite ljus och läsa antingen fotoboken som jag fick för bara någon timme sen. Eller Mia Törnbloms bok. Det återstår att se, men mysfaktor är vad det är!

en snabb outfit

Linne- GT, tights- MQ
Bloggen har inte riktigt varit prio ett på senaste tiden och det är jag medveten om. Det är så mycket annat roligt som händer. Gårkvällen spenderades med tvillingarna och jullanbullan. Nu är släkten hos oss, såkallat lillajulafton. Ska gå och vara lite social nu. Ha det bra i allafall!

.

Hur många besökare har du ungefär varje dag :) Det är väldigt olika, men skulle säga kring 200 i genomsnitt varje dag.

-

hur många besökare har du varje dag?
Tjänar du pengar på din blogg? :)  Som jag sagt innan så har jag endast ca 200 varje dag.Dock är mitt besöksrekord över 800 unika besökare!

Just nu så tjänar jag inga pengar på min blogg. Men har fått en del erbjudanden. Har inte sagt något till er läsare ännu, eftersom jag inte ännu vet vilket erbjudande jag ska välja. Ni får höra mer om det senare, då det är aktuellt.

-

Har du naturligt så där blont eller är de färgat? ;) Det är naturligt, men blondt vet jag inte riktigt om det är. Eftersom jag aldrig färgat mitt hår så är det blondt under sommaren och mörkblondt/brun utväxt under vintern.

-

vilka har du varit tsm med?

Det är något jag inte känner att jag inte behöver berätta i bloggen. Är du nyfiken, så kan du fråga mig personligen utanför bloggen.

-

har tre frågor som jag hoppas jag får svar på=
Har du bra självförtroende??
Vars handlar du oftast kläder??
Var hittar du din inspiration??

1. Jag har bra självförtroende när det gäller att stå upp för mig själv, göra min röst hörd och jag vågar säga vad jag tycker! Så jag har nog bra självförtroende. När det gäller utseende så har jag lite mer att jobba på.
2. Skulle nog säga att jag inte handlar speciellt ofta på just en affär. Det är väldigt olika från gång till gång. Men jag handlar på dom vanliga affärerna, tex. H&m, bikbok, Gina, JC mm.

3. Jag hittar inspriration överallt, det kan vara något jag hittar på nätet, bilder, filmer, låtar, miljöer, allt möjligt!

-

fotboll eller innebandy ? :)

Får nästan lov att säga innebandy då jag inte spelat fotboll på hela sommaren pga. Knäskada.

-

har du fått något erbjudande kring bloggen/fotos sen du började blogga?

Det har jag absolut fått! Utan bloggen hade jag knappast blivit vimmelfotograf, jag hade knappast blivit fotad av varken Julia eller Sara. Jag hade inte vunnit mina 15.000 och inte blivit intervjuad av Norran. Efter artikeln i Norran så har jag blivit erbjuden fler jobb. Berättar om det senare då det är officiellt.

-

vem är din bästa vän? 
Vad gör du helst på fritiden ? 
länktar du till julafton?

1. Jag har ingen bästa vän, jag har istället MÅNGA väldigt fina vänner, det tycker jag duger alldeles utmärkt.

2. Fotar, umgås med mina fina vänner eller tränar(helst innebandy)

3. Om jag gör!

-

visst är du nöjd med din blogg?:)

Haha, jag vet inte riktigt vad jag ska svara här. Men jag är glad över att jag skaffade en blogg!

-

tycker du om att bo i skellefteå:]?

Det är en liten stad, där alla känner alla typ. Känner mig rätt trygg här. Men när jag blir äldre har jag planer på att bosätta mig i någon större stad.


tre porträttbilder

Foto: Jag  Modell: Mimmi Assistent: Paue

min jul

Ungefär såhär har min jul sett ut,
med en massa skratt, presenter och trevligt umgänge.

Sigma EF-530 DG

Titta vilken fin älskling som har fått joina mig!! Tack! Syftar alltså på blixten, kameran jag håller i handen är min älskade 50d! (har fått en massa andra roliga saker också, men har inte tänkt att lista upp allting på bloggen)

FRÅN OSS ALLA TILL ER ALLA

Om tre minuter drar det igång. GOD JUL ALLA UNDERBARA!
kommer spendera min jul i Umeå, så kommer inte uppdatera på någon dag.
hoppas att ni kommer ha lika kul som jag!

mimselott

Foto: Jag  Modell: Mimmi Assistent: Paue

.

Fotade somsagt gulliga Mimmi idag. Först uppe i mitt rum, sedan i våran inglasning, så då slapp vi vara ute i kylan! Det var hennes första gång framför kameran. Men jag skulle säga att det gick jättebra ändå! Vad tycker ni om bilderna? Själv är jag nöjd.

.


sara fotar

Foto: Sara Modell: Jag  Hår, smink: Klara
.
Hittade dessa bilder på Saras blogg, och jag tycker faktiskt om dom! På stan så köpte ett par coola tights med skinndetaljer på innersidan av låren . Kommer nog att ha dom tillsammans med ett linne till julafton. Annars då; så har jag suttit och rullat chokladbollar, kan säga att det blir rätt drygt efter ett tag, haha.

grymt


Dagen har spenderats med Amanda på stan. Blev inte allt för länge, vilket jag tycker var skönt. Det blev ett 8GB i stället för 16GB. Verkar funka lika bra det också, och ändå rymmer man kring 600 RAW bilder på det. Har inte ens spenderat en timme med min nya kamera och jag kan säga att jag fullkomligt älskar den! GRYM. Har inte heller hunnit testa så mycket inställningar och så. Det får vänta till imorgon då det är dagsljus.

julgransboll

Godmorgon! Försov mig en aning imorse, min bror fick alltså väcka mig som vanligt. Sitter nu med en knut i håret och en lång halsduk virad runt huvudet. Väntar på att mamma ska komma och hämta mig. Vi hörs senare då jag mer eller mindre har tömt kontot...

mättnad eller svartvit?

Foto: Sara Modell: Jag  Hår, smink: Klara
Här kommer återigen en bild från då Sara fotade mig. Hon är superduktig, likaså Klara! Vet själv inte vilken jag tycker bäst om. Vad tycker ni?

dustin

Jag var som sagt och hämtade ut mitt paket från posten. Många av er gissade rätt på att det var paketet från DustinHome! Jag är överlycklig. Har inte haft en tanke på vad jag ska ha för minneskort. Under morgondagen ska åka in till stan och ta tag i mina problem. Jag ska köpa ett 16GB eftersom jag funderar på att börja fota i RAW- format som tar mycket större plats. En sak som är säker är att jag kommer att sova gott inatt;)

1:a-klassbrev

Någon som kan gissa vad som har kommit? Kan säga att paketet väger 3.2 kg.
Åh, jag är så himla glad! Visar er senare!

cosmopolitan

Ska lägga mig och läsa cosmopolitan nu.
Somnade några timmar i soffan, har nu suttit och skrivit av mig. Ett långt inlägg om mina tankar och värderingar, behövde skriva av mig. Öppna ögonen för hur det verkligen är. Funderar på publicera det. Men jag vet inte, ska tänka igenom det till imorgon så jag inte ångrar mig. Vill inte lämna ut mig för mycket.

första bilden

Foto: Sara Modell: Jag  Hår, smink: Klara
.
Första bilden från morgonens plåtning med Sara!
Tycker om temat, och både Sara och Klara är otroligt duktiga!

Klara gästbloggar.

Hej alla som läser Stinas blogg! Stina for just på innebandy match så jag ska gäst blogga åt henne! Jag och hennes pappa ska fara och se på matchen om ett tag(:
Idag på morgonen har Stina blivit fotad av Sara Marklund så här ska ni få se några behind the scenes bilder + ett videoklipp.
De var allt för mig!
Besök min blogg >här!<

klarahe

Imorse var jag på stan redan 10.15 några timmar senare var jag några hundra kronor fattigare. Nu är alltså de flesta julklappar fixade och det känns riktigt bra! Klara sover här under natten för att imorgon fixa mig till plåtningen.

flickr

Har suttit och funderat och planerat till en plåtning på söndag ända tills nu. Letar inspiration på flickr, google, fotosidan, bloggar och på fotografers hemsidor. SÄNGEN ROPAR PÅ MIG. godnatt fina läsare!

julavslutning

Bilen är från förra fredagen på klippan.

Halv åtta så smsade jag alltå Martine och frågade vad hon skulle hitta på till kvällen. Hade helt glömt bort klippans julavslutning, tog snabbt på mig mina kläder och satte upp håret i en knut och sprang iväg till klippan.(Hade alltså suttit i pyjamas till då, hehe) På klippan så åt vi julbord, lekte, tävlade, spelade innebandy och för mesta dels skrattade. Hade med mig kameran med glömde minneskortet hemma tyvärr. Haha, är det någon som blir förvånad att JAG glömde det?


FRÅGESTUND - ställ eran fråga i det här inlägget.


18/12

Imorse vaknade jag inte förrän kl. 12, kändes riktigt skönt att starta jullovet med en ordentlig sovmorgon. Tanken om att det endast är 6 dagar kvar till julafton gör mig glad. Egentligen borde jag nog vara stressad. Men jag känner ändå ingen press. Endast 1 och 1/2 julklapp är fixad, och jag har ännu inte hittat något att ha på mig till julafton. Fundera på att beställa hem något eftersom det är ganska litet sortiment och utbud på kläder i Skellefteå. Det är dock inte så smart att beställa nu, eftersom det inte kommer fram i tid då, haha;)

porträtt på pauline

Foto: Jag  Modell: Pauline

igår på julfesten, såg jag ut såhär

Så där såg jag alltså ut på julfesten igår. Klädd i Martines snyggklänning och duktiga Klara hade pysslat med hår och smink. Julfesten var inte superkul, men roligare än vad jag hade förväntat mig. Kommer inte att träna ikväll pga. mina axlar och min nacke. Inte så najs.

my day in pictures

Lugn dag med städning, slapphet och en del dans runt granen. Efter lunchen såg vi en innebandy match, fick våra betyg. Sen fick vi som sagt jullov. Underbart. Ovan är några bilder från dagen, min kamera fick alltså hänga med idag.

JULLOV

Sitter nu med en kopp te och värmer händerna, ute är det så sjuk jävla kallt om man nu får säga så(ursäktar språket). Vet inte om det syns på bilden, men ca 16- grader är det. Känns som 300-. Ska ändå inte klaga, snön är här och har inte ännu fattat att det är jullov. Hur skönt som helst! Själv jar inga speciella planer för jullovet.
Vad ska ni hitta på:)?

godnatt

phuuu... har hjälpt mamma att fixa ihop ett julkort på familjen, resultatet blev bra:)
behöver sömn typ.... NU

temadag, en del värk och träning.

Idag hade vi ännu en temadag i skolan. Klockan nio hade vi musiktävling, vilket var rätt kul. Kan säga att det blev en del falska toner och dans, haha. Efter lunch hade vi badminton och vi spelade även fotboll(om man nu kan kalla det så). Kvart över 2 slutade jag skolan, himla skönt! En timme senare satt jag och frös på busshållsplatsen(hade nämligen träning). Träningen gick inget vidare, som vanligt kan jag kanske säga. Både axlarna, nacken och knäna värker. Nu ska sitta och glo på Ugly Betty i en timme och äta nötter, haha intressant blandning;)

sömn

Måste säga att jag har en liten förkärlek till att fota julgransprydnader. Brukar resultera i så mysiga bilder. Denna gång bjuder jag på tre stycken. Det lär komma fler senare! Under dagen hade vi temadag. Började dagen med att se film och spela lite pingis, efter lunch fick vi sitta vid datorn. Slutade kvart över två! Inte illa. Efter skolan så sprang jag på stan för att fixa en julklapp. Har fortfarande inte hittat något att ha på mig till julfesten. Hemkommen och kall så kröp jag ner under täcket, drack en kopp te och såg slutet på Johan Falk som jag påbörjade igår. Inte förrän mina päron kom hem så vaknade jag. Var alldeles groggy vid middagen. Fick mig i alla fall en inte allt för dålig tupplur.

jag, design?


Slängde ihop en snabb design till Paue, klicka på bilden för att komma till hennes blogg:)

inte som i vanliga fall

Foto: Jag  Modell: Pauline
.
En ganska annorlunda version på Pauline från idag. Två av dem skiljer sig från hur jag egentligen brukar fota, som ni ser är en av bilderna ganska vanlig eller vad man nu ska säga. Vet själv inte om jag ska vara nöjd eller inte. Tycker dock att den första är helt okej:)

paketinslagning, pepparkakor, julgran och ljus

Startade dagen med paketinslagning, efter ett tag kom fina Pauline och hjälpte till. Senare under dagen så gick vi ut i skogen och fotade. Hade egentligen planer för en fotografering idag. Men planerna ändrades. Har haft en lugn och alldeles underbar dag! Vi stekte våfflor till lunch och nu har jag och Pauline klätt julgranen! Ni ska få se några bilder sen också, dunder mys! Alldeles nyss satt vi med tända ljus och fikade pepparkakor, glögg och te. Sitter fortfarande i pyjamas och det har jag gjort sen igårkväll. Hur skönt?

virus:C

Vet att jag inte uppdaterat idag. virus på datorn = dålig uppdatering

that's my day

Under dagen spelade vi match mot IBS. Vinst med 4-1. Kändes skönt, fick göra ett mål också. I alla fall så drog jag och Paue på stan efter matchen. Vi tog något att käka, fixade julklappar och dylikt, trevligt. Senare under kvällen gick jag och Pauline på en promenad.. Fråga mig inte varför, men vi tog lite bilder. Tyvärr gjorde vi ett misstag då vi skulle ''gena'' igenom skogen. Kolsvart, nästan läskigt svart var det. Det resulterade i en del snubblande, skrikande och sjungande. Vi stannade i ett dike och la oss ner, tittade upp mot stjärnorna, pratade om livet och allt. Älskar sådana stunder, ultra mysfaktor! En lite smått läskig kille förstörde stämningen då han gick förbi - alltså, vi blev rädda och sprang, haha. Har just kommit hem från ett trevligt besök hos Camilla och Micke. Vi tittade på Robinson och umgicks. Ska börja avsluta ett lite för långt inlägg för min pigghet just nu, haha.... Hur har eran dag varit:)?

gårdagen i bilder

jag låter bilderna tala - kul hade vi!

ÄLSKLINGEN


KAN NI GISSA IFALL VI VAR BÄNKADE FRAMFÖR TV:EN ELLER???
Fyller nästan i paues citat: Idol har aldrig varit bättre. Allvarligt Erik är så sjukt bra och inte tala om snygg! Storögt satt vi alla fem framför tv:en, jag tror jag höll andan under de minuter han sjöng Higher. Nästan så jag blir deprimerad att jag inte är ett några år äldre och vän med Erik. Jadu,vems drömkille är han inte? - Åtminstone min!! JUST NU SITTER VI PÅ KLIPPAN OCH HÅLLER ALLA TUMMAR VI HAR. Vinner inte Erik så ser jag aldrig mer idol.


inga lektioner idag, GREAT.


Webcam bilder - jag rightnow
.
Inga lektioner idag, GREAT. Efter luciauppvisningen tittade jag och Amanda runt på stan. Vi mötte senare upp Fanny Lu, tillsammans åt vi på dallas, pratade, skrattade och myste på! Får se vad jag hittar på ikväll. Något ska jag allt hitta på:)

HALLELUJA

DAMER OCH HERRAR. MIN MOBIL ÄR FUNNEN

what if you

Nu ska jag städa och fixa lite skoluppgifter. Slutar egentligen kring 1 imorgon. Men det var tydligen obligatoriskt att gå på lucia uppvisningen kl 2. Så för mig blir det en betydligt senare dag. Morgondagen inleds med syslöjd, sedan träning till juldans och avslutningsvis så bakar vi julgodis på HK:n. Jag har inga planer för kvällen ännu. Vad gör ni imorgon:)?

ma beautiful granny way back in time

ph: Emil Nilsson (min mormors pappa)
.
Denna bild är helt underbar! Jag älskar den! Den är inte redigerad i något bildbehandlingsprogram utan har en del år på nacken. Bilden föreställer alltså min mormor, för en himla massa år sedan! Den är så himla fin, kompositionen, himlen, blommorna i förgrunden, älskar att bilden är i svartvitt också! (nog för att det inte fanns färgbilder under den tiden) Ni har nog i alla fall fattat greppet med att denna bild ligger varmt om hjärtat. Min mobil har varit borta under ett par dygn nu. Börjar sakna den, undrar vars i FRIDENS NAMN den har tagit vägen.. VART SKA MAN LETA? TIPS?

min bror utmanande mig i ''pannkaksvänding'', upp till er - vem vinner;)?


spårlöst försvunnen...

Kan börja med att säga att jag hatar slask. Jag minns förra vintern då enormt höga snövallar låg på vägarnas kanter? Åh vad det var mysigt! Nu är det för det mesta dels mörkt ute, men under dagarna är det grått, disigt, slaskigt och blött... Vädret gillas inte. Min mobil är spårlöst försvunnen sen igår kväll. Ser ingen anledning i att leta den heller, eftersom jag inte är den bästa på att leta, haha;) Den dyker nog upp snart får vi hoppas! Har prov imorgon(!!!!) matte är inte direkt mitt favorit ämne..

nu tar jag tag i det här

Det är många som har velat bli fotade av mig. Vilket jag tycker är jättekul! Eftersom många verkar uppskatta det jag gör. Har tidigare bara varit snack om att styra upp plåtningar genom bloggen, som aldrig har fullföljts. Under jullovet så har jag möjlighet att fota på dagtid(!) Det är jag så glad för eftersom på veckorna, kan jag bara fota på helger för att få det ljus jag vill ha. Jag vill utvecklas så mycket som möjligt inom fotograferandet. Och jag vill jobba med lite nya ansikten. Ni som vill bli fotade av mig under jullovet, kommentera det här inlägget eller maila mig: [email protected]
.
Ni får helst ha några idéer på teman och så, eftersom jag har ganska tomt på det just nu. Eller åtminstone en tanke, så kan vi bolla emellan. Det är inte heller 100% säkerhet att jag har möjlighet att fota alla som vill under lovet. Jag ska försöka göra så gott jag kan:)
.
PS: Ni behöver inte vara speciellt vana framför kameran, eller vara något proffs. För det är inte jag heller. Se hellre detta som ett sätt att utvecklas, det gör jag:)
,
här är en direktlänk en del av mina portättfotografier på senaste tiden.

my brother from the same mother

ph by: me
.
Även denna bild finns i både färg och svartvit. Tycker att det är så himla svårt att bestämma vad som är finare. Har tränat, nu återstår - Duschen, träna på redovisning, plugga till matteprov, brodera och sticka. Skoluppgifter alltihop. (Förutom att duscha då, haha;))
.
UPPDATE: Kom just på att Ugly Betty redan börjat. Typiskt mig må jag säga... Får bli en snabb dusch innan Despret Housewives i alla fall!

frågor om vinsten

Har fått flera frågor angående min vinst på Dustin Home.
Har tänkt att klargöra flera frågetecken nu.
-
Presentkort, inga pengar - Det var ett presentkort på 15.000 kr jag vann på DustinHome, inga lösa pengar som många tror. Dock så hade jag köpt ny kamerautrustning ändå (om jag hade fått pengar alltså). Så för mig räknas det nästan som om jag fick lösa pengar.
-
De flesta undrar - De flesta frågor jag fått är vad jag ska göra med pengarna. Det var fortfarande ett presentkort jag vann. Och det är jag mycket glad för! Eftersom om jag vann pengar, hade jag nog snålat med kamerautrustningen och inte utnyttjat alla pengar jag fått.
-
Jag har lämnat in min beställning - Jag valde Tamron 17-50/2.8, Canon eos 50D, Photoshop Elemets 8 och (självklart) 3års allriskförsäkring (till kamerahus). Jag valde prylar för 16600:- . Alltså över vinstbeloppet på 15000:- Jag tänkte själv lägga till pengarna som fattades. Fick nu veta att Dustin Home ville vara så pass generösa att bjuda mig på det. Magnus beskrev det ''som en extra liten julklapp''. Och det tackar vi verkligen för!!
-
Leverans - Eftersom inte riktigt allt finns i lager just nu så kommer grejerna att komma i veckan. Annars i början av nästa vecka. Ni kan ju gissa om jag är förväntansfull!

UPPDATE: Svar på en fråga: Jag har tagit 20750 bilder med min 1000D sen julen 2008:) Den är dock fortfarande i väldigt bra skick!

un experimento

Exprimenterade med glas, ficklampor, ljus, lakan och olika inställningar. Ovan ser ni resultatet. Tycker det blev rätt läckert ändå och jag är rätt nöjd faktiskt:) Vad tycker ni?

det här inlägget skulle egentligen publiceras tidigare idag

Eftersom jag inte vill vara allt för privat i min blogg, så tänker jag inte berätta hur jag mår. Kan berätta att det blev en tidig dag för min del i alla fall. Pratade med en klok tjej i telefonen. Hundratals frågetecken fick svar. Det känns riktigt bra (både för min och hennes del, skulle jag gissa) att få saker utrett. Just nu har jag rätt ont i magen. Kan bero på mycket stress och oro. Har blivit alldeles för mycket måsten på sistone. Skulle inte vara så tokigt med jullov redan nu!


när vi ändå var uppe i skogen, så passade jag på att knäppa några bilder


jag är så glad att min bror är dum nog att ställa upp på några bilder

mot hans vilja
Färg eller svartvit? Vad tycker ni? Var alltså och fotade min bror idag uppe i skogen. Mot hans vilja kan jag också säga. Men efter en del övertygade så gav han med sig. Tror egentligen att han bara ville slippa' höra mitt tjat, haha. Det gick ju det också;) Här är i alla fall första bilden från idag. Tror vi fotade i cirkus 20 minuter. Då var det jag som gav med mig.

bilder från gårkvällen.

hela 178 bilder togs igår kväll och kul hade vi!

tonight's facelook, have a great night! nu drar jag


en inte allt för ny bild på paue

Foto: Jag  Modell: Pauline
-
Redigerade om några gamla akrivbilder, här är en av dom. Vad tycker ni? Själv tycker jag att det blev rätt fräckt. Kvällen kommer att spenderas med massor med roliga personer. Ska fixa mig, sen drar jag!

dessa tjejer får mig att må bra

Är hemma från innebandymatchen. Det var jag i och för sig redan för några timmar sen. Matchen tog nästan slut på mig. Kände mig sjuk, hade ont och var allmänt hängig bara. Kunde knappt hålla mina ögon uppe då jag åt. Haha, sitter nu vid datorn efter att mamma har masserat mig i 45min. Gudomligt skönt! Fick piggna till lite, har nu mindre ont och känner mig betydligt bättre redan nu. Matchen slutade 4-4 fastän vi var mycket bättre. Eller i alla fall tidvis, vi tappade ibland. Men att tjejerna är kung är en sak som är säker!

väntar på den ultimata julstämmningen

Fick tyvärr inte vakna med solsken i rummet idag. Det är mulet och mörk är det utanför fönstret. Men i fönstren så lyser julstjärnor i alla möjliga färger. Samtalsämnet vid frukostbordet var julklappar. Jag är fortfarande en sådan som inte vill veta vad jag får, vill att det ska bli en överraskning. Varför vet jag inte, men det är betydligt roligare! Nog med julklappar, så har julstämmningen kommit nu! Bara julgran som fattas för att den ultimata julstämmningen ska komma;) Ha en trevlig lördag! Det har då jag tänkt att ha!

sleeping in my car

säger godnatt nu, ta och sovsött och kommentera en massor imorgon.
tycker ni att det låter som en bra idé???

brudar som lirar

Det här har alltså jag, Fanny Lundgren och mimselott spenderat våran kväll med! Haha, counterstrike!! Vi var inget annat än kung. Sen gick vi ut ett tag och blev blöta i snön. Att brudarna är störtsköna båda två, kan jag då inte neka.

somewhere over the rainbow

Har just ätit en väldigt onyttig men god middag! Dagen har varit alldeles underbar och spenderats med nästan för underbara Fanny, Fanny Lundgren vill säga. Vi slutade redan klockan 11. Pga. äcklig mat på skolan, så for vi och åt lunchbuffé på tatung! Det var himla gott, och nästan två timmar satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord! Det var verkligen mysigt och Fanny är så go! Efter lunchen gick vi på stan och är ganska nyligt hemkommen. Kvällen kommer att spenderas med en(kanske två) störtsköna bruttor!

a smile that shines me up

På grund av bildbrist: Bild tagen tidigt i våras, när bilden togs så råkade jag bara trycka på avtryckaren. Var alltså inte meningen att bilden skulle tas. Haha, söta Sofia är modellen bakom den härliga bilden.

Nu sitter jag och nästan fryser. Kan berätta att jag och Tjernlund inte riktigt kom överrens på väg hem från bussen. Det resulterade i en massa snöbollar och nerputtande i snön. Ifall ni trodde att jag hade en chans att ''vinna'' över han, så trodde ni fel. Haha, blev genomblöt, men kul var det!

japanska svenskar


Hittade en bild, från då vi bodde i Japan. Här blev jag och Oskar fotade och fixade. Haha, ganska mysig bild. Sitter på spanskan nu, vi håller på med någon uppgift på powerpoint som vi ska redovisa.

Förövrigt så hälsar Maria.


 


haha..

ÅH, SHIT ÄNTLIGEN ÄR JAG KLAR MED DECKAREN!!!
Efter 21 sidors skrivande så ska den nu.... renskrivas...

here we go again, vad tycker ni om bilden:)?

Foto: Jag   Modell: Pauline Assistent: Thyra Redigering: Fanny

look of today in my kitchen

Så här såg jag alltså ut idag med kofta från addidas, tub och linne från GT och strumpisarna har jag ingen aning var dom kommer ifrån.
-
Kallt som attans var det ute idag! Får tacka mina underbart sköna uggs att jag haft varma fötter! Satt med Mimmi och i bussen och vi hade en trevlig liten pratstund. Wellwell, ska skriva på deckaren nu, så kan jag kanske eventuellt träffa Mimmi ikväll. Får se hur långt jag kommer. Har en del press på mig då den ska vara inlämnad IMORGON.

another picture

Foto: Jag  Modell: Pauline Assistent: Thyra Redigering: Fanny

Have yourself a merry little christmas

Stack ut handen genom balkongdörren och tog en bild. Ville bara visa hur otroligt kul det är med snö! Eller mysigt. Sitter nu och lyssnar på jullåtar. Den där mysiga julstämningen börjar sakta komma. Nu ska jag duscha fastän jag gjorde det imorse. Men har tränat, gick inte så bra. Bjuder på bilder ikväll! Kram

RSS 2.0